Onbeperkt bellen: echt onbeperkt?

Begin 2013 is het onbeperkt bellen in Nederland geïntroduceerd.

Voor wie zijn de onbeperkt abonnementen geschikt?

Voor bellers die rekeningen hebben van € 80,- of hoger kan dit een mooie oplossing zijn. Immers daalt de factuur naar circa € 50,- of zelfs lager.
Internationale gebruikers vallen onder de internationale ‘onbeperkt bundels’ vanaf zo’n € 80,- per maand.

Waarom onbeperkt bellen niet altijd onbeperkt is;

‘Onbeperkt’ geeft u de indruk dat u continue mag gaan bellen. Dit is helaas niet altijd het geval. We hebben in Nederland altijd te maken met ‘fair use policies’. Deze voorwaarden geven de mogelijkheid om 3 tot 10 keer het landelijk gemiddelde te mogen verbruiken. Zou u de telefoon aan laten staan als vergaderingsobject of als babyfoon dan ontvangt u een waarschuwing, dit valt namelijk niet binnen de opzet van het abonnement.

In de praktijk komt het erop neer dat er onbeperkt bundels van 600 minuten tot 12000 minuten aangeboden worden. Als voorbeeld onbeperkt incl. 3000 Minuten per maand is circa 100 minuten per dag. Belt u een half uur in de ochtend, een uur ‘s middags en langer dan 10 minuten ‘s avonds dan zit u aan het verwachte maximum. Belt u meer dan de 3000 minuten dan gaat het tarief naar gemiddeld 25 cent per minuut!

In veel gevallen bent u er nog niet met het vaste maandbedrag. 65% van de Nederlanders maakt gebruik van andere diensten zoals voicemail, doorschakelen, servicenummers, infoberichten en internationaal. Deze kosten komen bovenop het basis abonnement.
Heeft u een onbeperkt bundel van € 50,- per maand dan komen er hier veelal € 15,- extra buiten bundelkosten bij. Hierdoor komt de klant op een abonnement van zomaar € 780,- per jaar wat fors te noemen is.
Belt u in een maand heel weinig dan bent u toch de € 50,- kwijt en kunt u dit bedrag niet naar de volgende maand meenemen. Gaat u 4 weken op vakantie naar het buitenland dan bent u de € 50,- kwijt plus u betaalt de volledige buitenland kosten. Hierdoor kunt u zomaar een rekening krijgen van meer dan € 100,-.

RDS Together heeft in haar portfolio een belbundel waarin alle gebruikskosten zitten, ook buitenland.

Laat RDS Together u adviseren of u in aanmerking komt voor deze bundels zodat u de juiste
keuze kunt maken.

 

Rob de Swart

RDS Together

NB: Alle bedragen en voorwaarden zijn gebaseerd op ervaring en kunnen geen rechten aan worden ontleend. Bij advies wordt gekeken naar de mogelijkheden die de markt op dat moment biedt.

Transparantie, eerlijkheid en scherpe tarieven
• RDS Together heeft als missie de klant te begeleiden in deze ondoorzichtige wereld.
• Klanten met 1 abonnement worden door RDS Together niet vergeten. Onze kracht gaat tot 200 aansluitingen.
• Transparantie, eerlijkheid en scherpe tarieven, dat is wat u krijgt bij RDS Together.